Mijn missie?
Een burn-outvrije generatie studenten

Ik geloof in een radicale verandering van ons onderwijssysteem. BeatUs Students is mijn eerste stap. 

Waarom BeatUs?

Statistieken

De statistieken liegen er niet om. 80% van de studenten heeft stressklachten, 40% durft hier niet goed over te praten terwijl driekwart zegt bereid zijn naar voren te treden als een ander ook zijn of haar verhaal deelt. Tel daarbij op dat de schattingen voor burn-outs onder studenten uiteen lopen van 25 tot 80%, en ik denk niet dat ik nog hoef uit te leggen waarom BeatUs nodig is.

Eigen ervaring

Stress en bewijsdrang hebben ertoe geleid dat ook ik onderdeel werd van die 80%, en op mijn 20e een burn-out te pakken had. Ik kon persoonlijk mijn heil niet vinden in de reguliere psychologie en ging zelf op zoek naar lessen uit verschillende disciplines die mij verder konden helpen.

Inzichten

Ik ontdekte het antwoord op vragen zoals: wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik (niet), waarom doe ik wat ik doe en waar heb ik passie voor?

Community

Naarmate mijn eigen studententijd het einde naderde, besefte ik mij dat steeds meer studenten deze vragen aan zichzelf gingen stellen. Want, waar ga je heen na die studententijd vol UB-uren, koffie en bier? Ik vond deze antwoorden uiteindelijk voor mijzelf, en met BeatUs wil ik ervoor zorgen dat veel meer studenten deze vinden zodat we uiteindelijk allemaal met minder twijfel en meer zelfvertrouwen en zelfbewustzijn de arbeidsmarkt opgaan.